×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Beatrix roept adviseurs ten paleize

  Voorzitters Kamers en vice-president Raad van State naar Beatrix

  Hoewel de Kamer bij het formeren van het nieuwe kabinet ditmaal graag de gang naar het paleis overslaat, komen de voorzitters van beide kamers donderdagmiddag langs bij het staatshoofd. De RVD laat namens het Kabinet der Koningin mededelen dat achtereenvolgens op Huis ten Bosch de heer De Graaf (voorzitter Eerste Kamer) en mevrouw Verbeet (voorzitter Tweede Kamer) langs komen. Daarna is het de beurt aan de vice-president van de Raad van State, Piet Hein Donner.
  Koningin Beatrix zal door hen geïnformeerd worden over de actuele politieke situatie, alsmede over het verdere verloop van de door de Tweede Kamer te volgen procedure. Dat is vanwege de recente wijziging van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer inzake de kabinetsformatie. Daarin staat dat de nieuwe Tweede Kamer in een zitting een of meerdere informateurs of formateurs dient te benoemen en een opdracht dient uit te stippelen.

  13 september 2012 - 14:31