×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Beatrix opent vernieuwde Madurodam

  Heropening 60 jaar na burgemeesterschap Beatrix

  Koningin Beatrix opent op zaterdag 21 april het vernieuwde Madurodam. Het is ook bijna zestig jaar geleden dat Beatrix, toen nog prinses, de allereerste burgemeester van het miniatuurstadje werd. In juli 1952 werd ze geïnstalleerd (foto). Nieuw in het park is onder andere Paleis Het Loo, dat op een miniatuursteenworp afstand van Paleis Huis ten Bosch in het park gelegen is.

  Na een verbouwing van vijf maanden is Madurodam veranderd in een interactief doe-park over Nederland. Het nieuwe Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk met water als vriend en vijand, StedenRijk, over oude binnensteden en VindingRijk, waar getoond wordt hoe Nederlandse architectuur, innovaties, entertainment en design als inspiratiebron dienen in het buitenland.

  Bezoekers kunnen leren vliegen op Schiphol, een overstroming voorkomen door de Oosterscheldekering te sluiten en containers op schepen laden in de haven van Rotterdam. Via interactieve schermen worden de verhalen achter de gebouwen verteld en met een scankaart, ingesteld op de taal van de bezoeker, kunnen videoschermen worden geactiveerd. Er is een nieuwe speeltuin met als thema de Waddenzee.

  2 april 2012 - 14:55