×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Beatrix eregast jubileumdag KNGF Geleidehonden

  Koningin Beatrix was vandaag eregast bij de viering van het 75-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De koningin woonde de prijsuitreiking bij van een kunstwedstrijd voor visueel gehandicapten. De wedstrijd is één van de activiteiten die plaatsvinden rond de viering van het jubileum van KNGF Geleidehonden dit jaar. Alle deelnemende kunstwerken moesten een relatie hebben met het thema ‘de geleidehond’. 

  Naast de prijsuitreiking bezocht de koningin een expositie van de 10 finalisten van de kunstwedstrijd. Ook nam zij ruim de tijd voor een ontmoeting met de geleidehonden-in-opleiding in de kennel en maakte zij kennis met een aantal vrijwilligers, cliënten en personeelsleden van KNGF Geleidehonden. 

  Directeur Ellen Greve: “De koningin toonde warme belangstelling voor zowel mens als dier binnen onze organisatie. Ze was zeer geïnteresseerd in de veranderingen die onze stichting door de jaren heen heeft doorgemaakt om de blindengeleidehond te laten slagen in de huidige, complexe maatschappij. De aanwezigheid van de Koningin vandaag is niet alleen een kroon op 75 jaar blindengeleidehonden in Nederland. Het is ook een grote stimulans om ons werk met hart en ziel te continueren. Het is ons streven om ook de komende 75 jaar weer garant te kunnen staan voor de mobiliteit en zelfstandigheid van vele blinden en zeer slechtzienden in ons land.”


  Bron KNGF Geleidehonden

  26 mei 2010 - 17:07