Koningin Beatrix eregast jubileumdag KNGF Geleidehonden

Koningin Beatrix was vandaag eregast bij de viering van het 75-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De koningin woonde de prijsuitreiking bij van een kunstwedstrijd voor visueel gehandicapten. De wedstrijd is één van de activiteiten die plaatsvinden rond de viering van het jubileum van KNGF Geleidehonden dit jaar. Alle deelnemende kunstwerken moesten een relatie hebben met het thema ‘de geleidehond’. 

Naast de prijsuitreiking bezocht de koningin een expositie van de 10 finalisten van de kunstwedstrijd. Ook nam zij ruim de tijd voor een ontmoeting met de geleidehonden-in-opleiding in de kennel en maakte zij kennis met een aantal vrijwilligers, cliënten en personeelsleden van KNGF Geleidehonden. 

Directeur Ellen Greve: “De koningin toonde warme belangstelling voor zowel mens als dier binnen onze organisatie. Ze was zeer geïnteresseerd in de veranderingen die onze stichting door de jaren heen heeft doorgemaakt om de blindengeleidehond te laten slagen in de huidige, complexe maatschappij. De aanwezigheid van de Koningin vandaag is niet alleen een kroon op 75 jaar blindengeleidehonden in Nederland. Het is ook een grote stimulans om ons werk met hart en ziel te continueren. Het is ons streven om ook de komende 75 jaar weer garant te kunnen staan voor de mobiliteit en zelfstandigheid van vele blinden en zeer slechtzienden in ons land.”


Bron KNGF Geleidehonden