×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Beatrix 74 jaar!

  Oudste Oranje-monarch in geschiedenis viert verjaardag

  Op 31 januari 1938 werd op Paleis Soestdijk in Baarn een prinsesje geboren, de oudste dochter van toen nog prinses Juliana en prins Bernhard. Inmiddels zit zij al in haar tweeëndertigste regeringsjaar als monarch van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft zij haar moeder al overtroffen in jaren op de troon. Van minderen lijkt Beatrix nog niet te willen horen, want de agenda blijft goedgevuld en toekomstplannen worden nog altijd onverminderd gemaakt. Hoewel koningin Beatrix gemiddeld zo’n twee staatsbezoeken per jaar aflegt, staat er zelfs voor dit jaar, na de bezoeken aan Oman en de Emiraten, zeker nog een derde en wellicht zelfs vierde in de agenda, weten bronnen te melden.

  Hoewel Beatrix de oudste Oranje is die ooit de Nederlandse troon heeft bezet – overgrootvader Willem III stierf op zijn drieënzeventigste in het harnas na 41 dienstjaren – is ze niet de langstregerende monarch. Koningin Wilhelmina zat bijna 58 jaar op de troon toen zij afstand deed van de troon.

  31 januari 2012 - 09:28