×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning zoekt uitweg

  Belgische koning herstelt van operatie

  Op het statige Kasteel van Ciergnon, gebouwd op een rots in de Belgische Ardennen, ontvangt koning Albert onderhandelaars voor het vormen van een nieuwe regering. Een verademing vinden sommigen, die al 527 dagen auto’s zien af- en aanrijden bij het Paleis van Laken.

  In België is weinig begrip voor formateur Elio Di Rupo, die maandag zijn ontslag heeft aangeboden. Hem wordt verweten de makkelijke weg te hebben gekozen. De opdracht mag dan moeilijk zijn, onmogelijk is deze niet, vindt men. De koning houdt het ontslag van Di Rupo nog altijd in beraad.

  Koning Albert is op Ciergnon om te herstellen van de operatie aan zijn neus die hij vorige week moest ondergaan. ‘De koning is nog steeds herstellende,’ vertelt zijn woordvoerder. ‘Na zijn operatie is zijn gezondheidstoestand perfect normaal geëvolueerd.’ De chirurgische ingreep was vorige week nodig omdat de vorst met een vorm van huidkanker kampt die voorkomt in zones die veelvuldig worden blootgesteld aan de zon.

   

  23 november 2011 - 10:55