×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander tekent wetten op iPad

  Medewerker Kabinet van de Koning hoeft niet meer mee

  Koning Willem-Alexander tekent wetten op iPad

  Koning Willem-Alexander kan voortaan vanaf zijn vakantieadres via de iPad nieuwe wetten of Koninklijke Besluiten ondertekenen. Dat liet de RVD dinsdag weten. Voorheen ondertekende koningin Beatrix altijd een fax of e-mail vanuit bijvoorbeeld Lech of Tavarnelle, die door een medewerker van het Kabinet der Koningin werd voorgelegd aan de koningin. Dat is omdat het staatshoofd geen vervanger kent volgens de Grondwet. Een wet kan dus ook niet namens hem worden ondertekend als zij, of tegenwoordig hij, afwezig is. Dringende stukken werden daarom altijd doorgefaxt of gemaild naar een medewerker van het Kabinet der Koningin, die ter plaatse was. Nu kan die medewerker van het Kabinet van de Koning dat digitaal sturen naar de tablet van de koning, die daar een ‘echte’ handtekening op kan zetten. Met een print daarvan kan in Nederland de procedure voor de uitvoering in gang worden gezet. Wat wel hetzelfde blijft, is dat het origineel uiteindelijk in Nederland alsnog wordt ondertekend.

  9 juli 2013 - 12:05