×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning vangt asielzoekers op

  Albert krijgt subsidie voor opvang

  Koning Albert van België krijgt geld voor het verrichten van een goede daad. Bij zijn kasteel in Ciergnon, in de Ardennen, vangt de koning in de conciërgewoning namelijk vier asielzoekers op, om ze de kou te besparen. Daarvoor krijgt hij uit de schatkist 40 euro per asielzoeker per dag, zo bevestigde premier Di Rupo. De vergoeding dekt de uitgaven voor water, elektriciteit, eten en andere algemene kosten. Met het bedrag wordt geen huur betaald.

  Niet iedere parlementariër is blij met deze bevestiging van de premier. Theo Francken (N-VA): ‘Toch denk ik dat ik goed uit uw antwoord kan concluderen dat de koning nog geld verdient aan het feit dat hij asielzoekers huisvest. Het gaat dan nog maar om vier asielzoekers. De koning is er altijd goed in om zijn onderdanen een lesje te leren. Kijk maar naar de dotaties. In zijn toespraak met Kerstmis zei hij dat iedereen moet bijdragen, maar plots blijken de dotaties toch niet bevroren te zijn. In zulke zaken is hij blijkbaar enorm goed, maar als puntje bij paaltje komt, is het toch een heel ander verhaal.’ Volgens N-VA is het ‘een beetje kras’ dat er moet betaald worden voor de vier asielzoekers, terwijl de Koninklijke Schenking tientallen gebouwen bezit die leegstaan.

  7 februari 2012 - 16:25