×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Tonga overleden

  Tongaanse vorst overleden in ziekenhuis Hong Kong

  Koning George Tupou V van Tonga is zondag overleden in een ziekenhuis in Hong Kong. Dat heeft het Ministerie van Informatie van Tonga via de radio gemeld. De koning was 63 jaar.
  ‘Het nieuws moet nog bevestigd worden,’ schreef een Tongaanse nieuwssite eerder op de dag, ‘maar onze betrouwbare bron heeft ons geïnformeerd dat de koning vroeg in de middag naar het ziekenhuis werd vervoerd, waar hij enkele uren later is overleden.’ Nieuw-Zeelandse media berichten dat de koning tien dagen geleden al naar de intensive care in een ziekenhuis in Hong Kong werd gebracht, waar zijn toestand in korte tijd zeer verslechterde. De koning onderging verleden jaar een levertransplantatie, maar niets zou op problemen hebben gewezen.

  Volgens de berichten was de kroonprins, Tupouto’a Lavaka, kort voor het overlijden in het ziekenhuis aanwezig. Hij is de jongere broer van de koning. George Tupou was niet getrouwd en had een dochter, die niet in aanmerking komt voor de troon.

  Op 1 augustus 2008 werd George Tupou tot koning gekroond, na het overlijden van zijn vader op 10 september 2006. De koning was vaak herkenbaar aan zijn militaire kostuums, vaak met tropenhelm en monocle.

  Geupdate: 20:51

  18 maart 2012 - 18:49