Placeholder

Koning Roemenië reageert op arrestatie dochter

Koning Mihai (Michael) I heeft met grote zorgen de recente gebeurtenissen gevolgd rondom prinses Irinia van Roemenië, zijn dochter. Zijne Majesteit en de koninklijke familie hebben de hoop dat het rechtssysteem van de Verenigde Staten en het gerecht van de staat Oregon een zo billijke en snelle oplossing als mogelijk is zullen bieden.' De koning hoopt ook dat het recht ook voor zijn dochter geldt dat zij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.  

‘Koning Mihai (Michael) I heeft met grote zorgen de recente gebeurtenissen gevolgd rondom prinses Irinia van Roemenië, zijn dochter. Zijne Majesteit en de koninklijke familie hebben de hoop dat het rechtssysteem van de Verenigde Staten en het gerecht van de staat Oregon een zo billijke en snelle oplossing als mogelijk is zullen bieden.’
De koning hoopt ook dat het recht ook voor zijn dochter geldt dat zij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.  

Vrijdag werd bekend dat de politie in de Amerikaanse staat Oregon prinses Irina van Roemenië (60) en haar Amerikaanse echtgenoot John Walker heeft gearresteerd. De twee worden verdacht van het organiseren van hanengevechten op hun boerderij en voor overtreding van de wet op kansspelen.

Volgens de aanklacht zouden de prinses en haar tweede echtgenoot, een voormalige hulpsheriff, met nog twaalf andere mensen tussen 1 april 2012 en 19 mei 2013 tenminste tien hanengevechten hebben gehouden. Deze gevechten zijn illegaal. De openbare aanklager noemde ze zelfs ‘barbaars’. Per gevecht verdiende het paar 2000 dollar.Daarnaast wordt het echtpaar beschuldigd van het organiseren van illegale kansspelen omdat op de uitkomst van de gevechten gegokt kon worden. De aanklager wil hun boerderij verbeurd laten verklaren.