×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning proeft gerookte haring op schepenfestival

  Belgisch koningspaar naar Oostende voor Anker

  Koning proeft gerookte haring op schepenfestival

  Koning Albert en koningin Paola hebben vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de veertiende editie van het schepenfestival Oostende voor Anker. De komst van de koning bracht veel mensen op de been, ondanks het regenweer aan de kust. Nadat de koning ontvangen was door een erehaag, bracht hij een bezoek aan de haven en enkele aangemeerde schepen. Ook gingen ze langs bij een klassieke haringroker. De koning proefde zelfs van de lekkernij.

  “Het was een heel aangename ervaring”, vertelde coördinator Hubert Rubbens kort na afloop van het bezoek. “Hij is hier zeker twee uur gebleven ondanks het regenweer en heeft veel vragen gesteld. Het is wel duidelijk dat onze koning goed op de hoogte is van de scheepvaart.” De koning was ook bij de onthulling van het Vindictive-monument op het zogeheten Oosterstaketsel. Voortaan pronkt op deze pier de boeg van het Britse oorlogsschip Vindictive dat een rol speelde tijdens de slag van Oostende in de Eerste Wereldoorlog.

  24 mei 2013 - 15:50