×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Jordanië ontvangt leider Hamas

  Koning Abdullah wil actieve rol Midden-Oosten

  Afgelopen weekend bracht Hamasleider Khaled Mashaal een bezoek aan Jordanië. Hij was daar voor een bespreking met koning Abdullah II, die de banden met Hamas zou willen aanhalen. Toch is Jordanië niet van plan om activititen van Hamas toe te staan op Jordanese grond. Het aanhalen van de banden past in het plan van Jordanië om een actievere rol te spelen in het Midden-Oosten. Door de dialoog aan te gaan is Jordanië beter in staat te bemiddelen tussen Israël en de Palestijnen. Eerder deze maand was Jordanië gastheer voor onderhandelingen tussen de Palestijnen en Israël. Jordanië is een groot pleitbezorger van vrede tussen de twee partijen.


  Abullah hoopt ook de betrekkingen met de islamisten verbeteren. Die hebben als gevolg van de Arabische Lente een steeds sterkere positie weten te verwerven in de regio. Bovendien vormen zij de belangrijkste oppositiegroep in Jordanië. Mashaal heeft een Jordaans paspoort, maar werd in 1999 het land uitgezet door ‘ongeoorloofde en schadelijke’ activiteiten. Vanuit Syrië gaf Mashaal daarna leiding aan Hamas. Nu daar de situatie gevaarlijker wordt, zoekt Mashaal een nieuwe thuisbasis. Daarbij wordt hij geholpen door de kroonprins van Qatar, die tevens bemiddelde bij het bezoek aan Jordanië van Mashaal.

  30 januari 2012 - 13:00