×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald steunt dochter Märtha-Louise

  Prinses op 3 november in Nederland

  De Noorse koning Harald heeft zich voor het eerst in het openbaar uitgelaten over zijn dochter, prinses Märtha Louise. De prinses bracht pas haar boek 'Ontdek je beschermengel' uit, maar is met name in Noorwegen middelpunt van kritiek. Niet alleen omdat ze eerder verklaard heeft met paarden en engelen te kunnen communiceren, ook zou ze gezegd hebben met doden te kunnen praten. Een storm van kritiek, met name vanuit de Noorse kerk. Extra moeilijk is het voor haar vader, omdat de koning van Noorwegen tevens het hoofd is van de kerk. De afgelopen drie dagen was koning Harald samen met koningin Sonja op staatsbezoek in Slowakije. Als afsluiting is er een gesprek met de pers georganiseerd, waar de koning voor het eerst reageerde op de kritiek op zijn dochter en hoe hij er tegenover staat, als hoofd van de kerk.


  ‘Kinderen volgen niet altijd het pad, zoals hun ouders dat graag zouden willen zien,’ vertelt Harald de pers. ‘Maar het belangrijkste is dat ze weten dat we van ze houden, en dat we er voor ze zijn. En ze weten dat we er voor ze zijn’. Een journalist vroeg zich af of het niet beter zou zijn voor de prinses, als ze haar titel niet zou hebben. Koning Harald is het daar niet mee eens. ‘De titel van prinses betekent eigenlijk niets meer dan dat ze onze dochter is en zal blijven’.

  Woensdag 3 november is prinses Märtha Louise in Nederland, samen met haar collega Elisabeth Samnøy. Speciaal voor de lezers van Royalty zullen zij hun boek ‘Ontdek je beschermengel’ signeren tussen 12.00 en 13.00 uur op de AKO-vestiging van Schiphol Plaza.

  29 oktober 2010 - 11:54