×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald leeft mee

  Noorse vorst persoonlijker dan ooit

  Opnieuw groot verdriet in Noorwegen. De dubbele aanslag van 22 juli werd in Oslo herdacht met een nationale herdenking, waarmee het einde van een periode van rouw wordt gemarkeerd. Behalve kroonprinses Mette-Marit, die bij de aanslag op Utøya haar halfbroer verloor - kreeg ook koning Harald het erg zwaar. Tijdens zijn toespraak kon hij zijn snikken maar moeilijk onderdrukken. De weergoden waren gelijkgestemd en voelden mee met het heersende gevoel. In de emotionele toespraak sprak hij bemoedigende woorden voor zijn land.


   ‘Als vader, grootvader en echtgenoot kan ik alleen maar gissen naar uw pijn. Als uw koning voel ik mee met iedereen van u.’ In de Noorse media wordt vol lof gesproken over de warm en ongebruikelijk persoonlijke woorden van de koning. Niet eerder zagen ze hem zo.

  Bij de herdenking waren naast de Noorse koninklijke familie (koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, erfprinses Ingrid-Alexandra, halfbroer Marius, prinses Märtha Louise en Ari Behn) ook kroonprins Frederik van Denemarken en kroonprinses Victoria van Zweden aanwezig.

  22 augustus 2011 - 10:38