×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald in Polen

  Eerste staatsbezoek voor Noorse koning in 2012

  Waar koningin Beatrix (74) dit jaar al drie uitgaande staatsbezoeken achter zich heeft liggen, is haar Noorse collega koning Harald (75) deze week begonnen aan zijn eerste staatsbezoek van het jaar. Samen met zijn vrouw koningin Sonja, die deze zomer ook 75 wordt, wordt Polen bezocht. De verwachting is niet dat er veel staatsbezoeken bij zullen komen in de agenda, verleden jaar bleef het aantal staatsbezoeken vanuit Noorwegen bij twee.
  Poolse immigranten vormen een van de grootste groepen immigranten in Noorwegen en is dan ook een reden om het land te bezoeken. Het land is ook een belangrijke handelspartner en ook op het gebied van defensie werken de twee landen al jaren samen. Behalve de minister van Buitenlandse Zaken reist daarom ook de minister van Defensie mee.

  Woensdag vond de welkomstceremonie plaats in Warschau bij het presidentieel paleis. Na een ontmoeting met de president werd een krans gelegd bij het graf van de onbekende soldaat. Nadat de koning en koningin een ontmoeting hadden met de premier en de voorzitters van de beide kamers van het parlement, vond ’s avonds het staatsbanket plaats. Donderdag is koning Harald bij de opening van een Pools-Noorse conferentie, een seminar over defensie en de lancering van een cultureel uitwisselingsprogramma. ’s Avonds is er een concert en receptie in de Nationale Opera van Polen, dat door de Noorse ambassade in Polen wordt georganiseerd.
  Vrijdag vliegt het koninklijk paar met het gevolg naar Krakau, waar ze onder meer het Nationaal Museum bezoeken en een wandeling maken door het historische centrum.

  10 mei 2012 - 15:16