×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Carl Gustaf nog altijd erg populair

  Merendeel Zweedse volk achter koningshuis

  De monarchie is in Zweden nog altijd populair. Hoewel de populariteit in de laatste 5 jaar met 10 procent is gedaald, staat nog altijd 70 procent van de Zweden achter de huidige regeringsvorm, zo blijkt uit een recent onderzoek. Een opsteker voor koning Carl Gustaf, die met het verschijnen van zijn niet-geautoriseerde biografie in een ander daglicht kwam staan. In het boek werden details bekendgemaakt over ondermeer een buitenechtelijke relatie.


  Wel lijkt het belangrijk voor de Bernadottes dat ze met hun tijd meegaan, willen ze nog lang hun positie behouden. De oudere generatie ziet de media graag behoudend te werk gaan, de jongere generatie wil liefst zoveel mogelijk weten van de royals. 
  In dezelfde opiniepeiling is ook gevraagd of men graag snel een troonswisseling zou zien. Slechts 31% zou willen dat kroonprinses Victoria de scepter van haar vader over neemt. Ze heeft voorlopig nog álle tijd voor haar man Daniel én voor eventuele kinderen…

  29 november 2010 - 12:46