×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Carl Gustaf is scout voor het leven

  Het gaat goed' met koningin Silvia na pijnlijke val

  Anders dan bijvoorbeeld teamsporten, waar je maar net goed in moet zijn, is scouting echt bedoeld om anderen te helpen en samen te werken. ‘Niet iedereen is goed in het spelen van voetbal,’ zegt Carl Gustaf. Dat erkent de Deense prinses Benedikte ook, die ook op de persconferentie aanwezig is. Ze is beschermvrouwe van de Olave Baden-Powell Society, een organisatie die scouting voor meisjes en jonge vrouwen promoot. Haar jongste herinnering aan scouting? ‘Heel wat jaren terug, heel stevig aan de hand van mijn moeder,’ vertelt ze lachend. Ook zij geeft toe dat scouting een belangrijke basis is geweest. ‘Bijna altijd komt bij kennismakingen naar voren of de ander ook scout is geweest.’
  Op de persconferentie was de Zweedse koningin Silvia niet aanwezig. Zij genoot van een middagje in Panorama Mesdag. Ze is nog altijd herstellende van een pijnlijke val in New York, toen zij door een opdringerige fotograaf op de hielen werd gezeten. ‘Het gaat goed met haar,’ antwoorde de koning op de vraag van Royalty hoe het nu met haar gaat. Alle geplande activiteiten kunnen daarom doorgaan. Vandaag hebben de royals een ontmoeting gehad met scouts, is er een receptie waarbij ook konigin Beatrix aanwezig is en is er een groot diner. Vanmiddag spreken de Zweedse koning, prinses Benedikte en prinses Máxima in de Ridderzaal genodigen toe.

  9 april 2011 - 14:07