×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Boudewijn 20 jaar geleden overleden

  Belgische royals herdenken koning met mis in kathedraal

  Koning Boudewijn 20 jaar geleden overleden

  Het is woensdag precies twintig jaar geleden dat koning Boudewijn van België overleed. Hij stierf tijdens zijn vakantie in Spanje aan een hartstilstand. Boudewijn werd 62 jaar.

  Het nieuws over zijn dood werd die dag pas tegen middernacht bekend. De volgende dag gaf toenmalig premier Jean-Luc Dehaene een toespraak op televisie over het plotselinge overlijden van de koning. Dehaene vertelde dat de broer van Boudewijn, Albert, de koning zou opvolgen. Boudewijn en Fabiola hadden geen kinderen.

  In België wordt woensdag een mis gehouden voor Boudewijn, waarbij de koninklijke familie aanwezig is.

  31 juli 2013 - 12:42