×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Boudewijn 20 jaar geleden overleden

  Belgische royals herdenken koning met mis in kathedraal

  Koning Boudewijn 20 jaar geleden overleden

  Het is woensdag precies twintig jaar geleden dat koning Boudewijn van België overleed. Hij stierf tijdens zijn vakantie in Spanje aan een hartstilstand. Boudewijn werd 62 jaar.

  Het nieuws over zijn dood werd die dag pas tegen middernacht bekend. De volgende dag gaf toenmalig premier Jean-Luc Dehaene een toespraak op televisie over het plotselinge overlijden van de koning. Dehaene vertelde dat de broer van Boudewijn, Albert, de koning zou opvolgen. Boudewijn en Fabiola hadden geen kinderen.

  In België wordt woensdag een mis gehouden voor Boudewijn, waarbij de koninklijke familie aanwezig is.

  31 juli 2013 - 12:42