Koning Albert maakte autist van Filip’

Koning Albert maakte van zijn zoon Filip een autist en heeft zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël bijna de dood ingejaagd omdat hij haar niet erkend heeft. Dat is wat de moeder van Delphine, de 71-jarige Sybille de Selys Longchamps vertelt in een tweedelige reportage, waarover donderdag in Het Nieuwsblad wordt geschreven. Albert heeft al zijn kinderen slecht behandeld. Delphine, maar ook Filip, de huidige koning. Die lijdt volgens Sybille aan een vorm van autisme, een gevolg van een slechte opvoeding. Albert en Paola waren vaak het huis uit en zouden niet eens de moeite hebben gedaan om een goede gouvernante voor hun kinderen te zoeken. De Belgische royals zouden kampen met een hardnekking onvermogen om lief te kunnen hebben.

In september doet De Selys Longchamps in 'Onze Dochter Heet Delphine' op zender Vier een boekje open over de bijna twintig jaar dat ze de tweede vrouw van Albert was. Ze laat ook foto's zien. Van haarzelf, mét Albert én Delphine. 'Uit de foto’s kun je niet anders dan afleiden dat Albert de vader is van Delphine,' zegt journalist Eric Goens. Hij moest in een contract beloven niet eerder dan na de dood of troonsafstand van Albert het gefilmde materiaal de publiceren. Longchamps wilde hiermee voorkomen dat men zou denken dat het om een afrekening zou gaan. Goens volgde haar bijna een jaar, zowel in het Belgische Ukkel als bij haar verblijf in Zuid-Frankrijk.

Over de speech waarin Albert zijn troonsafstand aankondigde:  ‘Hij kon niet eens zeggen dat ze (Albert en Paola) als koppel moeilijke tijden hebben gehad. Dit is niet de man die ik ken. Dit is een man voor wie de buitenkant zó belangrijk is. Neen, dit is dezelfde niet.’ De Selys Longchamps belde vervolgens met haar dochter Delphine. Samen concluderen ze: die toespraak was een gemiste kans.

Longchamps praat daarnaast over het plan van Albert om te scheiden van Paola. De liefde tussen Albert en haarzelf was zo groot, dat zelfs de regering akkoord zou gaan met een scheiding. Alleen koning Boudewijn zou er niet achter hebben gestaan. In de reportage komt Longchamps met bewijzen van een op handen zijnde scheiding. Het zou gaan om een scheidingsakte, getekend door Albert.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen