×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert gaat strijd aan met auteur

  Raad van de Journalistiek gaat Deborsu onderzoeken

  De Belgische koning Albert onderneemt stappen tegen het boek 'Koningskwesties' van auteur Frédéric Deborsu. Het paleis treedt in contact met de Franstalige Raad van de Journalistiek om te achterhalen of de journalist zich wel aan de beroepsethiek heeft gehouden. Deborsu heeft een interview met de koning - gedaan door Deborsu's broer - in het boek geplaatst dat niet gebruikt had mogen worden. Omdat daarvoor niet de gebruikelijke weg is gevolgd en voor de koning de ministeriële verantwoordelijkheid geldt, is dit gesprek waarschijnlijk onrechtmatig gevoerd.


  Deborsu, die werkt bij de Waalse omroep RTBF, werd al door zijn werkgever op non-actief gezet. Hij suggereert in het boek verder over een homoseksuele relatie van prins Filip en de niet-natuurlijke wijze waarop de kinderen van hem en Mathilde zijn verwekt. Graaf Thomas de Marchant et d'Ansembourg, de man waarmee Filip de relatie zou hebben gehad, stapt eveneens naar de Raad.

  31 oktober 2012 - 11:45