×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert boos op Laurent

  Laurent: affaire is coup van paleis

  Koning Albert is boos op zijn jongste zoon. 'Wat in de pers verschenen is over het feit dat de koning kwaad is, strookt met de realiteit,' laat het paleis maandag weten. Prins Laurent verdedigt zich nog altijd tegen de reis naar Congo. Naar zijn mening is het een hetze in de media, 'de stomme Vlaamse pers', gevoed vanuit het paleis zelf.


  ‘Deze affaire is een coup van het Paleis om me te verzwakken. Al 30 jaar willen ze me kwaad doen,’ zegt de prins. In een interview dat morgen verschijnt, laat Pierre Legros, advocaat van de prins, zich uit over het debacle. Het zou Jacques van Ypersele de Strihou, de kabinetschef van de koning, zijn die de hetze tegen de prins is begonnen. Laurent overweegt nu zelf zijn dotatie op te geven. ‘Ik ben geen onbenul,’ zegt Laurent. ‘Het is makkelijk me af te schilderen als idioot en onbekwaam, maar zo ben ik niet. Mijn projecten zijn internationaal erkend. Ik heb prijzen gekregen.’

  4 april 2011 - 23:24