×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert als burger bij de rechter

  Boël hoopt op officiële erkenning

  Koning Albert als burger bij de rechter

  Koning Albert II verliest na zijn troonsafstand op 21 juli zijn persoonlijke onschendbaarheid. Delphine Boël treft in de rechtszaal dus een burger, schrijft het Nieuwsblad. Boël hoopt via de rechter officiële erkenning te krijgen als dochter van de koning.


  De onschendbaarheid van de koning, zoals vastgelegd in artikel 88 van de Belgische Grondwet, gaat door de troonsafstand over op zijn zoon Filip, die koning wordt. De advocaat van Delphine Boël, Alain De Jonge, wil in de krant niet reageren op het verloop van de procedure nu Albert aftreedt. "Er moet nog een hele procedure worden gevolgd", zegt grondwetspecialist Francis Delpérée.

  Boël werd in 1968 geboren. België leerde 31 jaar later van haar bestaan, dankzij een biografie over Paola van de toen achttienjarige royaltywatcher Mario Danneels. Daarin werd voor het eerst over het buitenechtelijke kind gesproken.

  4 juli 2013 - 10:05