Koffie en cake op Mette-Marit’s feestje

De Noorse koninklijke familie heeft zondag in het park van het Koninklijk Paleis in Oslo een openlucht kerkdienst bijgewoond ter gelegenheid van de 40e verjaardag van kroonprinses Mette-Marit. Voor de dienst waren ook vertegenwoordigers uitgenodigd van de diverse culturele en sociale instellingen waarmee Mette-Marit zich de afgelopen 12 jaar heeft bezig gehouden.

Mette-Marit heeft er sinds haar huwelijk met kroonprins Haakon in augustus 2001 een gewoonte van gemaakt haar verjaardag met een kerkdienst te markeren. Normaal gesproken gebeurt dat in de kapel van het paleis maar vanwege de bijzondere verjaardag koos de kroonprinses ervoor het in het Koninginnepark te doen, met naast de koninklijke familie nog 350 genodigden.

Voorafgaande aan de dienst regende het, maar de paraplu’s konden dicht blijven toen koning Harald en koningin Sonja met hun kinderen, schoonzoon en schoondochter en kleinkinderen naar het park kwamen. De koninklijke familie zat op de eerste rij, de genodigden stonden er meteen achter. De Noorse televisie zond de plechtigheid zondag aan het einde van de middag uit.

Koning Harald en koningin Sonja trakteerden na afloop van de dienst op koffie en cake, bij een ontvangst ter gelegenheid van de jarige.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen