×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koffie en cake op Mette-Marit’s feestje

  350 Genodigden bij verjaardagsplechtigheid kroonprinses

  Koffie en cake op Mette-Marit’s feestje

  De Noorse koninklijke familie heeft zondag in het park van het Koninklijk Paleis in Oslo een openlucht kerkdienst bijgewoond ter gelegenheid van de 40e verjaardag van kroonprinses Mette-Marit. Voor de dienst waren ook vertegenwoordigers uitgenodigd van de diverse culturele en sociale instellingen waarmee Mette-Marit zich de afgelopen 12 jaar heeft bezig gehouden.


  Mette-Marit heeft er sinds haar huwelijk met kroonprins Haakon in augustus 2001 een gewoonte van gemaakt haar verjaardag met een kerkdienst te markeren. Normaal gesproken gebeurt dat in de kapel van het paleis maar vanwege de bijzondere verjaardag koos de kroonprinses ervoor het in het Koninginnepark te doen, met naast de koninklijke familie nog 350 genodigden.

  Voorafgaande aan de dienst regende het, maar de paraplu’s konden dicht blijven toen koning Harald en koningin Sonja met hun kinderen, schoonzoon en schoondochter en kleinkinderen naar het park kwamen. De koninklijke familie zat op de eerste rij, de genodigden stonden er meteen achter. De Noorse televisie zond de plechtigheid zondag aan het einde van de middag uit.

  Koning Harald en koningin Sonja trakteerden na afloop van de dienst op koffie en cake, bij een ontvangst ter gelegenheid van de jarige.

  19 augustus 2013 - 08:35