×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kleinzoon Juan Carlos schiet zichzelf in rechtervoet

  Pijnlijke herinnering voor Spaanse koning

  De 13-jarige don Felipe Juan Froilán de Marichalar y Borbón heeft de Spaanse koninklijke familie danig doen schrikken. Maandagmiddag schoot de oudste kleinzoon van Juan Carlos zich per ongeluk in zijn rechtervoet toen hij met zijn vader Jaime de Marichalar, de ex-man van infanta Elena, aan het oefenen was. Juan Froilán werd in de stad Soria in het ziekenhuis opgenomen en later naar Madrid overgebracht. Zijn moeder Elena bleef de hele nacht bij haar oudste kind. Het schietincident is bijzonder pijnlijk voor koning Juan Carlos. In 1956, ook tijdens Pasen, was hij zelf betrokken bij een traumatisch schietincident. De revolver die hij schoonmaakte ging af en raakte zijn 14-jarige broertje Alfonso in het hoofd. Hij was binnen een paar minuten dood. Hoewel de gebeurtenis Juan Carlos zijn hele leven heeft achtervolgd, weerhield het de koning er niet van om een grote liefde voor de jacht te ontwikkelen. De kleine Juan Froilán had een klein 36 kaliber pistool op de grond gericht toen het wapen afging. Een woordvoerder van het Koninklijk Huis: ‘Hij was in de patio van het huis met zijn vader, toen het pistool afging en een verwonding aan de rechtervoet veroorzaakte.’

  Infanta Elena vertelde tegen de pers: ‘Kinderen laten je schrikken. Hij blijft in het ziekenhuis zolang de artsen dat nodig vinden, maar ik denk dat hij snel zal herstellen.’ Bij haar vertrek was Juan Froilán alweer met zijn mobiele telefoon aan het spelen. Of de familie snel van de schrik bekomen zal zijn, is een andere vraag.

  10 april 2012 - 19:21