×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kleinzoon Freddy Heineken gaat trouwen met gravin

  Zijn verloofde is verwant aan keizerin Sisi

  Freddy Heineken (1923-2002) was een huisvriend van de Oranjes. Maar zijn kleinzoon Alexander gaat de familie Heineken nu verbinden aan de oudste Europese vorstenhuizen. Hij heeft zich namelijk verloofd met de Oostenrijkse gravin Stephanie von und zu Eltz genannt Faust von Stromberg. De gravin is 27 jaar en is een kleindochter van prinses Marie-Henriëtte van Liechtenstein, die vorig jaar is overleden. Bovendien stamt ze af van aartshertog Frans Karel van Oostenrijk en Sophie van Beieren. Daarmee is ze dus ook verwant aan beroemde Oostenrijkse keizer Frans Josef en diens vrouw Elisabeth, alias keizerin Sisi. Stephanie mag met recht spreken van een bijzondere stamboom. Alexander (1984) is een zoon van Michel de Carvalho en Charlene Heineken, dochter en erfgenaam van bierbrouwer Alfred (Freddy) Heineken. Alexander is de oudste van vijf kinderen, ging naar de dure kostschool Eton nabij Windsor en werd als één van de dertig Britse studenten toegelaten tot de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. De verwachting is dat Michel een rol gaat spelen binnen de bedrijfsvoering van Heineken. Hij is ook een van de erfgenamen van het miljardenfortuin van de familie Heineken. 

  Afbeelding: Elisabeth in Beieren, keizerin van Oostenrijk, 1865.

  9 maart 2012 - 17:36