×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kleine 20.000 bezoekers Nieuwe Kerk

  Rij liep van de ingang helemaal over de Dam heen

  Kleine 20.000 bezoekers Nieuwe Kerk

  Ongeveer 19.000 mensen hebben woensdag en donderdag De Nieuwe Kerk in Amsterdam bezocht. Zij konden zich vergapen aan de tronen, de stoelen en de bloemdecoraties, die nog net zo opgesteld stonden als bij de troonswisseling dinsdag. De kroon, de scepter en de andere waardevolle voorwerpen waren wel weggehaald.

  De kerk trok woensdag 7200 mensen en donderdag 11.800. “Donderdag hadden we ongeveer 1000 bezoekers per uur. Bij een tentoonstelling zijn we doorgaans blij als we zo veel gasten op een hele dag krijgen. Het was echt extreem druk, overweldigend. De rij liep van de ingang helemaal over de Dam heen”, zegt een woordvoerster.

  Vanaf vrijdag beginnen de voorbereidingen voor de Dodenherdenking op 4 mei, waar koning Willem-Alexander bij zal zijn. Op 11 mei gaat De Nieuwe Kerk weer open voor een tentoonstelling over alle inhuldigingen.

  3 mei 2013 - 12:11