×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderen mogen nieuw koningspaar ontmoeten

  Met Koningsspelen kunnen leerlingen ontmoeting winnen

  Kinderen mogen nieuw koningspaar ontmoeten

  In elke Nederlandse provincie krijgt een aantal kinderen en één leraar de mogelijkheid om koning Willem-Alexander en koningin Máxima te ontmoeten. Dat meldde het Nationaal Comité Inhuldiging donderdag op de nieuwe website koningsspelen.nl.

  Willem-Alexander en Máxima openen op 26 april de Koningsspelen voor alle kinderen in het basisonderwijs. De basisschool die de meest originele Spelen organiseert en het beste laat zien dat ze het samen hebben gedaan, maakt kans op de ontmoeting. Als voorbeeld noemt het comité versieringen waar de hele buurt aan heeft meegeholpen of een samenwerking met lokale sportverenigingen. “Wie weet kunnen de leerlingen samen een groot ‘koningsbrood’ bakken.”

  Elke school kan vervolgens een video of fotoreportage opsturen naar de burgemeester of wethouder van Sport. Die kiest daaruit de meest originele school van de gemeente. De commissarissen van de Koning bepalen uiteindelijk per provincie welke school de meest originele Koningsspelen heeft georganiseerd. De winnende kinderen ontmoeten het koninklijk paar tijdens hun tocht langs de provincies, na 30 april.

  Onderdeel van de Koningsspelen zijn een gezond ontbijt, een gezamenlijk startschot en een sportdag. De feestelijke dag vervangt de reguliere lessen.

  7 maart 2013 - 13:15