×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Keukenhof weer geopend

  Máxima begeleidt mevrouw Medvedeva

  Prinses Máxima had woensdagmiddag geluk. De eerste zonnige lentedag van het jaar was uitgekozen om in Lisse de Keukenhof 2010 te openen. Samen met mevrouw Svetlana Medvedeva, echtgenote van president Medvedev van de Russische Federatie, was zij naar de bloemententoonstelling gekomen. De Russische had de eer de jaarlijkse tentoonstelling officieel te openen. Reden voor de keuze van mevrouw Medveda was ongetwijfeld het thema: From Russia with love. 


  De tentoonstelling laat onder andere Russische landschappen en specifieke Russische dieren in de kinderweide zien. In het park is ook een omvangrijk bloemenmozaïek te zien van de Sint Basilius kathedraal in Moskou. De Keukenhof heeft voor dit thema gekozen omdat Rusland de komende jaren naar verwachting een belangrijke toeristenstroom op gang gaat brengen. Ook wordt Rusland steeds belangrijker als exportland voor de bloemenhandel.

  Bekijk hier het filmpje wat Webregio maakte van het bezoek van Máxima en Svetlana Medvedeva aan de Keukenhof

  De Keukenhof is in 1949 op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal bloembollenkwekers- en exporteurs gestart als openlucht bloemententoonstelling. Het evenement groeide vervolgens uit tot een jaarlijks terugkerende attractie op een oppervlakte van 32 hectare.

  In 2010 is het park geopend van 18 maart tot en met 16 mei. De organisatie verwacht ongeveer 850.000 bezoekers uit alle delen van de wereld te trekken.

  17 maart 2010 - 16:05