×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kersttoespraak uitgelekt

  Rijksvoorlichtingsdienst blundert opnieuw

  Kersttoespraak uitgelekt

  “Laat liefde verbinden, laat hoop doen leven en laat geloof kracht geven.” Dat zijn inspirerende woorden die dit jaar in mijn familie een bijzondere betekenis hebben gekregen. Het medeleven van velen is ons daarbij tot grote steun.

  Bovenstaande zijn drie zinnen uit de jaarlijkse kersttoespraak van koningin Beatrix, die pas op Eerste Kerstdag om 13.00 bekend zouden horen te zijn. Hoezeer de NOS jaarlijks moeite doet om de kersttoespraak geheim te houden tot op de daadwerkelijke uizending, lekte de complete toespraak van de koningin toch een halve dag te vroeg uit. Reden is dat de Rijksvoorlichtingsdienst de video zelf al online had gezet. In haar toespraak spreekt de koningin over vertrouwen hebben, onder andere in Europa. De EU bracht ons welvaart, maar bovenal vrede. Ook sprak de koningin over de crisis, waardoor wantrouwen is ontstaan. ‘Bevrijding uit die negatieve instelling begint met het besef dat Europa niet een vreemde mogendheid is maar onze eigen gemeenschap in dit werelddeel. Europa, dat zijn wij zelf!’.

  Het is de tweede maal in korte tijd dat de voorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis een fout maakt die voorkomen had kunnen worden. Ditmaal zetten zij het fragment te vroeg op de website, dat gemakkelijk te achterhalen was door een datum aan te passen en eenvoudig een nummer te veranderen. Onlangs besloten zij ook eigenhandig om de uitzending van de beëdiging van de nieuwe ministersploeg tien minuten eerder te laten beginnen, waardoor de koningin vervolgens opgedragen werd het opnieuw te doen voor de televisie op de geplande tijd. De daadwerkelijke uitzending werd zo in feite een toneelstukje, zo gaf de koningin de directeur van het Kabinet der Koningin te verstaan.

  24 december 2012 - 23:06