Kerststress voor Kate

Verleden jaar als verloofde van prins William vierde ze de kerst nog bij haar eigen familie, nu kan ze als getrouwde vrouw er niet meer onderuit om bij haar schoonfamilie langs te gaan. Sarah Fergusson en lady Diana onthulden in het verleden al hoe zwaar dat is, een kerst bij de koninklijke familie. En Kate heeft het nu al zwaar, nu ze zich voorbereidt op haar eerste kerst met de Windsors. Er wordt van haar verwacht dat ze vijf verschillende outfits draagt, alleen al op Eerste Kerstdag. Toen Kate deze week tijdens een museumbezoek aan een van de aanwezigen verklapte hoe dat eruitziet, raakte de negentienjarige Sheridan Bowler in shock, zo vertelt ze aan The Sun. ‘Ze zei dat ze ernaar uitkeek om kerst te vieren met prins William’s familie. Ze vertelde ook dat ze zich vijf keer moet omkleden op Eerste Kerstdag. Ik geloofde mijn oren niet!’

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Hertogin van Cambridge onlangs werd gespot op de King’s Road, op zoek naar passende outfits voor haar eerste kerst bij de schoonfamilie. Ze heeft iets casuals nodig voor het ontbijt, waarna ze zich direct moet omkleden voor de kerkdienst. Daarbij dient ze een jurk met hoed te dragen. Vervolgens gaan de familieleden weer quasi-rustig naar hun kamer, om zich als de wiedeweerga weer om te kleden voor de lunch. Voor het diner is er nog een ‘early-evening-drink’ en daarbij hoort een cocktailjurkje. En, last but not least, niet lang daarna wordt het diner geserveerd en daarbij wordt Kate verwacht in een lange avondjapon. Naar verluidt hebben LK Bennett en Zara een bezoekje van Kate gehad, waar ze een nauwsluitend zwart jurkje en twee kasjmieren vestjes zou hebben gekocht. Bovendien zou ze bij Alexander McQueen – waar ook de trouwjurk van Kate vandaan kwam – twee avondjaponnen hebben besteld. De gouden regel is: niet te opzichtig, niet te kort en niet te bloot.
Alsof de kerststress bij Kate nog niet hoog genoeg is gestegen, dient het ‘groentje’ in de familie ook nog cadeaus uit te zoeken voor haar schoonfamilie. Gelukkig mag dat met een knipoog, maar ze doet er wellicht goed aan niet meteen de lolligste van de familie te zijn.