Placeholder

Kensington Palace: paleis vol herinneringen

De pasgeboren zoon van prins William en zijn vrouw Kate zal opgroeien in Kensington Palace, in hartje Londen. Het paleis kent een lange geschiedenis die tot in de 17e eeuw teruggaat. William heeft veel herinneringen aan de plek. Hij groeide er samen met zijn broertje Harry grotendeels op toen zijn ouders prins Charles en wijlen prinses Diana daar sinds 1983 woonden. Diana woonde er ook nog na haar scheiding van Charles, tot aan haar dood in 1997.
Het paleis bestaat uit een aaneenschakeling van gebouwen, waarin verschillende woningen zijn ingericht. Het appartement waar het jonge gezin gaat wonen, heeft vier verdiepingen en telt twintig kamers. Momenteel is er een verbouwing gaande die naar verwachting in het najaar klaar is. Tot die tijd bewonen William en Kate de Nottingham Cottage, een kleiner huis in de tuin van het complex. Zodra zij hun intrek nemen in hun eigen appartement, zal Williams jongere broer Harry in de cottage gaan wonen.
Het appartement van William werd tot haar dood in 2002 bewoond door prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth. In de andere appartementen wonen onder anderen de hertog van Gloucester en prins Michael van Kent. Koningin Victoria werd geboren in Kensington Palace, in 1819. Een deel van het paleiscomplex, onder meer de vertrekken van de Nederlandse koning-stadhouder Willem III en koningin Mary, is voor het publiek te bezoeken.
Het jonge stel zal niet altijd verblijven in Kensington Palace. Koningin Elizabeth heeft het jonge gezin een huis ter beschikking gesteld: Anmer Hall dat op het koninklijk landgoed Sandringham ligt in het graafschap Norfolk.