×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kensington Palace: paleis vol herinneringen

  Kensington Palace: paleis vol herinneringen

  De pasgeboren zoon van prins William en zijn vrouw Kate zal opgroeien in Kensington Palace, in hartje Londen. Het paleis kent een lange geschiedenis die tot in de 17e eeuw teruggaat. William heeft veel herinneringen aan de plek. Hij groeide er samen met zijn broertje Harry grotendeels op toen zijn ouders prins Charles en wijlen prinses Diana daar sinds 1983 woonden. Diana woonde er ook nog na haar scheiding van Charles, tot aan haar dood in 1997.
  Het paleis bestaat uit een aaneenschakeling van gebouwen, waarin verschillende woningen zijn ingericht. Het appartement waar het jonge gezin gaat wonen, heeft vier verdiepingen en telt twintig kamers. Momenteel is er een verbouwing gaande die naar verwachting in het najaar klaar is. Tot die tijd bewonen William en Kate de Nottingham Cottage, een kleiner huis in de tuin van het complex. Zodra zij hun intrek nemen in hun eigen appartement, zal Williams jongere broer Harry in de cottage gaan wonen.
  Het appartement van William werd tot haar dood in 2002 bewoond door prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth. In de andere appartementen wonen onder anderen de hertog van Gloucester en prins Michael van Kent. Koningin Victoria werd geboren in Kensington Palace, in 1819. Een deel van het paleiscomplex, onder meer de vertrekken van de Nederlandse koning-stadhouder Willem III en koningin Mary, is voor het publiek te bezoeken.
  Het jonge stel zal niet altijd verblijven in Kensington Palace. Koningin Elizabeth heeft het jonge gezin een huis ter beschikking gesteld: Anmer Hall dat op het koninklijk landgoed Sandringham ligt in het graafschap Norfolk.

  24 juli 2013 - 11:14