Kate voor kunst

Kate Middleton heeft in korte tijd heel wat voor elkaar gekregen. Ze trouwde met prins William, werd hertogin van Cambridge en volgens de Telegraph 'wordt ze naar verwachting beschermvrouwe van een aantal nationale musea en zal ook optreden als 'ambassadeur' voor instituten die al bestaande banden hebben met de Windsors.' Kleine, onbekendere organisaties zouden vooral op de steun Kate mogen rekenen, want naar verluidt wil ze zich graag daarvoor inzetten. Al enige tijd wordt gespeculeerd waarvoor zij zich in haar werk als royal gaat inzetten en op welke gebieden ze zich gaat toespitsen. Kunst lijkt het aangewezen vlak voor haar.

Kate is geen onbekende in de wereld van kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan het British Institute in Florence en vervolgens aan St Andrew’s, waar ze William leerde kennen. De hertogin van Cambridge is niet de enige Britse royal die geïnteresseerd is in kunst. De vorstin heeft zelf een van de meest uitgebreide collecties kunst en heeft een zwak voor Fabergé. Prins Charles is gek op aquarelleren, naar verluidt schildert hij regelmatig in de buitenlucht.

Kate is inmiddels ook al beschermvrouwe geworden van het fonds van William en Harry. Ze heeft die taak op 29 september op zich genomen en is nu ‘patron’ van de organisatie, naast de twee prinsen.