Kate speecht in kindertehuis Maleisië

Kate, de Hertogin van Cambridge, maakte haar eerste toespraak in het buitenland. Dat deed ze tijdens een ontroerend bezoek aan een tehuis voor ernstig zieke en stervende kinderen in Maleisië. William en Kate zijn op de derde van negen dagen in Zuid-Oost Azië en de Zuid-Pacific, een reis in het kader van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Kate nam ruim de tijd voor leukemiepatiënt Zakwan, die twee dagen voor de ontmoeting vijftien was geworden. De vrouw van de prins zette haar naam op zijn verjaardagskaart en sprak met hem over de cadeaus die hij had gekregen. Eigenlijk had hij een bloedtransfusie moeten ondergaan, maar dat werd op zijn eigen verzoek uitgesteld vanwege het bezoek. Zijn moeder zei na afloop: ‘Het leek alsof zijn leukemie weg was’, omdat het jongetje zo opleefde.

De hertogin vertelde in een speech dat ze trots is dat ‘haar’ Britse organisatie – East Anglia’s Children’s Hospices (EACH), waarvan Kate beschermvrouwe is – samenwerkt met medewerkers van Hospis Malaysia voor een nieuw zorgprogramma.
‘William en ik zijn erg verheugd om in Maleisië te zijn. Ons eerste bezoek ooit. We zijn absoluut vereerd dat we zijn uitnodigd om bij jullie te zijn in Hospis Malaysia.

‘Door het beschermvrouwschap heb ik geleerd dat de best mogelijke palliatieve zorg aan kinderen essentieel is. Kinderen en hun familie een plek van steun, zorg en verbetering bieden wanneer die behoefte zo groot is, doen hun leven wezenlijk veranderen. ‘

‘Dit is een zeer bijzondere plaats en er is al zoveel bereikt. Het is prachtig om de patiënten, familie en personeel hier te ontmoeten. Jullie hebben ons het meest warme welkom gegeven dat we hebben kunnen wensen.’