×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate leert padvinders vuur maken

  Zwangere hertogin trotseert kou

  Kate leert padvinders vuur maken

  De hertogin van Cambridge, beter bekend als Kate, trotseerde vrijdag de barre weersomstandigheden om op bezoek te gaan bij een padvinderskamp bij Lake Windermere in het noordwesten van Engeland. Ze droeg een groene parkajas, rubberlaarzen en een muts om zich te wapenen tegen de sneeuw en kou.

  Samen met andere volwassen vrijwilligers leerde Kate in de Great Tower Scout Activity Centre diverse vaardigheden, die ze kan doorgeven aan jonge padvinders. Ze leerde bijvoorbeeld deeg te kneden waarmee een kindertraktatie voor bij het kampvuur gemaakt kon worden. “Ik weet niet of ze wel eetbaar zijn”, zei Kate volgens Daily Mail over het resultaat.

  Even later leerde ze jonge padvinders hoe je een vuurtje kunt maken met vuursteen en watten. “Het was lastig omdat de vonken uit gingen door de sneeuw”, zei een van de kinderen.

  De Britse Scout Association hoopt dat het bezoek van Kate er voor zorgt dat er meer volwassen vrijwilligers bij de padvinderij komen.

  22 maart 2013 - 22:45