×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate kost prins Charles 9 ton

  Kosten Prins van Wales gestegen sinds komst schoondochter

  De uitgaven van prins Charles lagen afgelopen jaar £721,000 hoger dan het jaar daarvoor, ruim € 900.000 extra bovenop de bestedingen van het jaar daarvoor. Dat komt ‘toevallig’ tegelijk met de intrede van Kate in de koninklijke familie. De kosten van het huwelijk en de nieuwe garderobe van de vrouw van prins William vallen namelijk ook onder het budget van de Prins van Wales.

  De uitgaven van de prins – inclusief belastingen – bedroegen in 2011 zo’n 20,25 miljoen pond, vergeleken met de 19,5 miljoen pond van het jaar daarvoor een stijging van 3,6 procent.
  Het is niet zo dat de prins nu op een houtje moet bijten. Hij put het grootste deel van zijn inkomsten uit de opbrengsten van het land dat hij bezit. Het hertogdom Cornwall leverde zo ook meer op dan het jaar daarvoor en steeg van £19,76 miljoen naar £20,48 miljoen.

  Wat de exacte kosten zijn van het huwelijk, de kosten per lid van het gezin – en Kate – individueel, laten de cijfers die Clarence House publiceerde niet zien. Wel is bekend – door bronnen aan het hof – dat Charles de kosten van het huwelijk in april vorig jaar heeft laten delen. Niet alleen hij, maar ook de koningin en de familie Middleton namen een deel van de kosten voor hun rekening. In totaal bedroeg het hele feest minder dan een half miljoen pond.

  De cijfers laten wel zien dat er enkele extra personeelsleden zijn aangetrokken sinds de komst van Kate. Het gaat dan niet om een butler, kleedster of persoonlijke assistenten, maar administratieve medewerkers.

  The Telegraph schrijft dat prins Charles tot nu toe dit jaar voor ruim 40.000 euro aan kleding voor zijn schoondochter heeft uitgegeven. De privésecretaris van prins Charles, William Nye, wilde daar niet op reageren.

  29 juni 2012 - 17:33