×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate gaat aan de slag

  Organisaties kunnen op beschermvrouwe Kate rekenen

  Vandaag heeft Clarence House bekend gemaakt wat Kate van plan is te gaan doen als lid van het Britse koninklijk huis. Vele organisaties hebben een poging gedaan om de steun te krijgen van de Hertogin van Cambridge, zoals ze sinds haar huwelijk met prins William heet. ‘De Hertogin heeft persoonlijk alle verzoeken voor beschermvrouwschap in overweging genomen die naar haar zijn verstuurd,’ laten haar voorlichters weten. Na vele meetings in St. James’s Palace en privébezoeken aan verschillende organisaties heeft ze besloten zich voorlopig aan vier organisaties te verbinden. Ze heeft daarbij gekeken naar haar persoonlijke interesses, waardoor kunst, buitenactiviteiten en hulpbehoevenden, met name jonge kinderen, als prioriteiten naar boven zijn gekomen. Ook wil ze met haar werk dat van haar man William aanvullen.

  Voorlopig richt ze zich als beschermvrouwe op ‘Action on Addiction’, ‘East Anglia’s Children’s Hospices’, ‘The Art Room’ en de ‘National Portrait Gallery’. Bovendien gaat ze zich inzetten als vrijwilliger voor de Scout Association, waarbij ze tijd doorbrengt met groepen in Noord-Wales – vlakbij de plek waar William en Kate wonen – en ook op andere plekken, voor zover mogelijk. Koningin Elizabeth is beschermvrouwe van de Scouts, prins Edward is de president.

  5 januari 2012 - 12:12