×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate en William terug naar waar het begon

  Britse prins en verloofde even terug op St Andrews

  Een duizendtal belangstellenden was vandaag op St. Andrews, Schotland's oudste universiteit én de plek waar William en Kate elkaar voor het eerst zagen, verliefd werden en de eerste jaren samen hadden. In 2005 studeerden ze er buiten af maar vandaag keerden ze terug naar deze plek om de zeshonderdste verjaardag van de universiteit te markeren.


  Samen onthullen ze een plaquette om deze dag te gedenken. ‘Dit is een speciaal moment voor Catherine en mij. Het voelt als thuiskomen,’ speecht William, die jarenlang op St. Andrews studeerde. Het is Kate’s tweede officiële verplichting, bovendien de tweede dag op rij. Het bezoek resulteerde in blije gezichten langs de kant. Cadeautjes en bloemen werden hartelijk door de prinses-in-wording ontvangen. ‘Heel erg bedankt, ze zijn erg mooi!’ riep Kate nadat ze een bos narcissen kreeg aangeboden.
  Natuurlijk, bij een tweede officiële bezoek kan Kate nog niet alles onder de knie hebben. Ze heeft wel duidelijk haar huiswerk gedaan, door het volkslied van Wales te leren. En wat ze niet kan leren, maar wél onder de knie heeft, is haar natuurlijke gevoel voor humor en de manier waarop ze mensen op hun gemak stelt, zoals ze liet zien bij een van de aanwezige kinderen.
  Even valt ze een beetje uit haar rol. Als ze een fotolijstje zien met een foto van prinses Diana met William en Kate in korte broek, grist ze de foto weg – ‘Oh my goodness’ – en wijst naar William: ‘Kijk die knokige knieën!’

  25 februari 2011 - 12:46