Kate doet het helemaal zelf

Zonder één spoortje van zenuwen arriveerde Kate bij haar allereerste officiële bezoek dat ze in haar eentje moest afleggen. De immense opkomst van de pers leek haar niet te deren toen ze aankwam bij The National Portrait Gallery, waarvan de vrouw van prins William sinds kort beschermvrouwe is. Ze kwam er voor een voorbezichtiging van werken van twintigste-eeuwse figuratieve schilders.

Ook werd bekend gemaakt door St James’s Palace dat de hertogin zal poseren voor een portret van haarzelf. Het was een verzoek van de Gallery. ‘De hertogin is verheugd dit ergens in de toekomst te gaan doen. Er zijn nog geen keuzes gemaakt over wie de kunstenaar zal zijn, daar wordt nog over gesproken,’ aldus de woordvoerder van Catherine.

Kate verscheen niet in haute couture, maar in een jurk van Jesire, een Brits merk dat in de ‘normale winkels’ wordt verkocht. Het grijze tweedjurkje is in jaren-50-stijl en werd gecombineerd met hoge hakken van tien centimeter hoog en een grote diamanten armband. Het bezoek aan de portrettengalerij is de eerste in een reeks van vele bezoeken die ze alleen zal afleggen. Prins William is zes weken lang voor zijn werk als reddingspiloot op de Falklandeilanden.