×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos ontvangt Nederlandse ambassadeur

  Kees van Rij overhandigt de geloofsbrieven

  Met veel ceromonieel heeft koning Juan Carlos op dinsdag de nieuwe Nederlandse ambassadeur ontvangen. Kees van Rij overhandigde de geloofsbrieven in het Zarzuela-paleis aan de Spaanse koning. De wijze waarop Spanje haar nieuwe ambassadeurs ontvangt lijkt een beetje op de Nederlandse manier. De ambassadeur wordt per koets naar het paleis gereden, alwaar hij met militair ceremoniëel wordt ontvangen. Daarna is er het officiële moment waarin de ambassadeur aan de koning wordt voorgesteld en de geloofsbrieven worden overhandigd. Daarna volgt een privé-audiëntie. In Spanje wordt van de nieuwe ambassadeurs verwacht dat zij in rokkostuum of klederdracht komen. Kees van Rij koos voor het rokkostuum. Hij droeg daarbij het Grootkruis van de Feniks, een hoge Griekse onderscheiding die hij kreeg toen hij ambassadeur in Athene was.


  11 oktober 2012 - 11:27