×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos onder de ‘Balkenende-norm’

  Spaanse royals verdienen relatief weinig

  Het Spaanse koningshuis, waarvan de schoonzoon van de koning recent in opspraak is geraakt, heeft woensdag voor het eerst een opgave gedaan van de inkomens. Koning Juan Carlos heeft over dit jaar 140.519 euro verdiend en daarnaast voor 152.233 euro onkostenvergoedingen gekregen, meldde de website het het Koninklijk Huis. Daarmee krijgt de vorst in feite minder salaris dan de Nederlandse minister-president. Zijn zoon, kroonprins Felipe, kreeg 146.377 euro. Alle topsalarissen inclusief die van het staatshoofd zijn vorig jaar met 15 procent gekort en dit jaar bevroren. Koningin Sofia en de dochters, de infantes Elena en Cristina, ontvangen geen vast inkomen maar alleen onkostenvergoedingen. De regering heeft dit jaar de kosten van de Spaanse 'koninklijken' en hun werk en goederen op ruim 8,4 miljoen euro geraamd. De man van infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, is op non-actief gesteld sinds onderzoeksrechters zijn gaan onderzoeken of er corrupte praktijken waren bij een liefdadigheidsinstelling waar hij het hoofd was. Urdangarin zou belastinggelden naar priverekeningen in het buitenland hebben weggesluisd.


  28 december 2011 - 22:42