×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos bedankt Marokkaanse koning

  Juan Carlos bedankt Marokkaanse koning

  De Spaanse koning Juan Carlos heeft zijn Marokkaanse collega koning Mohammed VI telefonisch bedankt voor de gratieverlening aan 48 Spanjaarden. Het koninklijk pardon kwam ter gelegenheid van de Marokkaanse Troondag, dinsdag. Op deze dag wordt de troonsbestijging van Mohammed VI gevierd.


  Volgens koning Juan Carlos, die zijn telefoongesprek bekendmaakte op de website van het Spaanse koningshuis, was de gratieverlening een teken van de uitzonderlijke vriendschap tussen beide volken. Die vriendschap was eerder al gebleken tijdens het officiële bezoek dat de Spaanse koning eerder deze maand aan Marokko bracht. Juan Carlos maakte meteen van de gelegenheid gebruik om koning Mohammed VI te feliciteren met de 14e verjaardag van zijn troonsbestijging en hem te complimenteren met de resultaten die tijdens zijn voortvarende regering zijn bereikt.

  Mohammed VI volgde in juli 1999 zijn overleden vader koning Hassan II op. Troondag is een nationale feestdag. De koning woont elk jaar in een andere stad de feestelijkheden bij en houdt ook een toespraak voor radio en televisie waarin hij de regering vertelt wat er het komende jaar moet gebeuren.

  31 juli 2013 - 14:09