×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Josje Hagers overleden

  Eerste echte royaltyjournalist

  Journaliste Jos Hagers is op 8 juli jl. overleden. Ze was jarenlang als journalist werkzaam bij De Telegraaf en was de eerste échte royaltyjournalist van ons land. Ze bracht vele scoops. Zo vond ze Pim Lier, de geheime halfbroer van koningin Juliana, en schreef ze over Miss Pepper, het vermiste hondje van koningin Beatrix. Daarnaast was ze, ook door eigen ervaringen, zeer betrokken bij het leed dat in Nederlands-Indië was aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar artikelen, onder andere over de Troostmeisjes, zorgden voor erkenning van de slachtoffers en hun nabestaanden. Josje, zoals ze werd genoemd, was een echte journaliste: kritisch en onafhankelijk. Dat zorgde ervoor dat ze aan het Hof bepaald niet geliefd was. Volgens de overlevering werd ze om die reden bij de Telegraaf van het onderwerp Royalty afgehaald. Jos ging in 2002 met pensioen. Begin juli werd ze getroffen door een hersenbloeding. Niet veel later overleed ze.


  24 juli 2009 - 15:30