×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jongste prinsesje Denemarken heet Athena

  Grootmoeders krijgen vernoeming in doopnamen

  Ze werd al op 24 januari geboren, maar zondag kreeg het dochtertje van prins Joachim en prinses Marie van Denemarken voor het grote publiek eindelijk een naam. De namen van het Deense prinsesje werden traditiegetrouw tijdens de doop bekendgemaakt: Hare Hoogheid prinses Athena Marguerite Françoise Marie. De doopplechtigheid vond plaats in de Møgeltønderkerk in het gelijknamige plaatsje, waar het slot Schackenburg staat waar het gezin woont. Joachim en Marie hadden al een zoon Henrik (2009). Joachim had uit een eerder huwelijk ook al twee zoons, Nikolai (1999) en Felix (2002).

  Marguerite zou een vernoeming zijn naar de grootmoeder aan vaders zijde, koningin Margrethe II, maar dan verfranst. Athena’s moeder Marie is Française. Haar eigen moeder is vernoemd in de naam Françoise. De laatste doopnaam Marie staat voor Athena’s eigen moeder, prinses Marie.
  De voormalige bisschop van Kopenhagen, koninklijk predikant, Erik Norman Svendsen, ging de plechtigheid voor. Marie’s halfbroers Gregory Grandet (zoon van haar moeder) en Edouard Cavallier (zoon van haar vader), zijn peten. Andere peters en meters zijn Carina Axelsson (partner van prins Joachim’s neef prins Gustav van Sayn-Wittgenstein-Berleburg), Julie Mirabaud, Diego de Lavandeyra en Henriette Steenstrup.

  21 mei 2012 - 10:30