Jongste prinsesje Denemarken heet Athena

Ze werd al op 24 januari geboren, maar zondag kreeg het dochtertje van prins Joachim en prinses Marie van Denemarken voor het grote publiek eindelijk een naam. De namen van het Deense prinsesje werden traditiegetrouw tijdens de doop bekendgemaakt: Hare Hoogheid prinses Athena Marguerite Françoise Marie. De doopplechtigheid vond plaats in de Møgeltønderkerk in het gelijknamige plaatsje, waar het slot Schackenburg staat waar het gezin woont. Joachim en Marie hadden al een zoon Henrik (2009). Joachim had uit een eerder huwelijk ook al twee zoons, Nikolai (1999) en Felix (2002).

Marguerite zou een vernoeming zijn naar de grootmoeder aan vaders zijde, koningin Margrethe II, maar dan verfranst. Athena’s moeder Marie is Française. Haar eigen moeder is vernoemd in de naam Françoise. De laatste doopnaam Marie staat voor Athena’s eigen moeder, prinses Marie.
De voormalige bisschop van Kopenhagen, koninklijk predikant, Erik Norman Svendsen, ging de plechtigheid voor. Marie’s halfbroers Gregory Grandet (zoon van haar moeder) en Edouard Cavallier (zoon van haar vader), zijn peten. Andere peters en meters zijn Carina Axelsson (partner van prins Joachim’s neef prins Gustav van Sayn-Wittgenstein-Berleburg), Julie Mirabaud, Diego de Lavandeyra en Henriette Steenstrup.