×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans prinselijk paar bezoekt Nederland

  Constantijn en Laurentien zijn erbij

  De Japanse prins Akishino en zijn vrouw, prinses Kiko brengen van 21 tot 26 augustus een bezoek aan Nederland. Het bezoek vindt plaats in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan. 


  De Japanse prins Akishino en zijn vrouw, prinses Kiko brengen van 21 tot 26 augustus een bezoek aan Nederland. Het bezoek vindt plaats in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan. 

  Tijdens het officiële deel van het bezoek op dinsdag 25 augustus zijn Akishino en Kiko samen met prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Van Hier tot Tokio, 400 jaar handel met Japan in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Later zijn de prins en de prinses als gasten van mevrouw M.J.A. van der Hoeven, minister van Economische Zaken, aanwezig bij een lunch in de Ridderzaal. De lunch staat in het teken van de 400 jaar handelsbetrekkingen. Hieraan voorafgaand slaan Prins Akishino en Prins Constantijn een speciale herdenkingspenning, een replica van een penning uit 1862. Na de lunch worden het Japanse paar voor een kort gesprek ontvangen door de minister-president, mr.dr. J.P. Balkenende.

  Prins Akishino is tweede in de lijn van troonsopvolging, na zijn broer, kroonprins Naruhito. Akishino trouwde op 29 juni 1990 met Kiko. Het stel heeft inmiddels twee dochters en een zoon: prinses Mako (23 oktober 1990), prinses Kako (29 december 1994) en prins Hisahito (6 september 2006).

  17 augustus 2009 - 16:02