×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jaime en Viktória trouwen in oktober

  Feest op Paleis Het Loo

  Jaime en Viktória trouwen in oktober

  Prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, gaat op 5 oktober in Apeldoorn trouwen met Viktória Cservenyák. Dat heeft de prins maandag bekendgemaakt. Jaime en Viktória kennen elkaar ruim een jaar.


  Prins Jaime de Bourbon de Parme (40) en zijn aanstaande vrouw Viktória (31) werden vorige maand al gespot tijdens het uitgebreide verjaardagsfeest van de Noorse kroonprins Haakon in Skaugum, de kroonprinselijke residentie buiten Oslo.

  Viktória Cservenyák is op 25 mei 1982 geboren in Boedapest. Ze bracht haar jeugd door in Hongarije en Zwitserland en verhuisde op haar achtste naar Nederland, waar ze opgroeide in Apeldoorn. Viktória studeerde rechten in Utrecht en en haalde een master in business aan Nyenrode en de universiteit van Amsterdam. Ze heeft als advocaat gewerkt bij Allen & Overy en schreef een Engelstalige roman. Op dit moment is ze werkzaam als bedrijfsjurist van de Rabobank.

  Buitenlandse zaken

  Prins Jaime is diplomaat en sinds 2001 werkzaam bij Buitenlandse Zaken waar hij speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen is. Als zodanig kwam hij de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws en werd hij ook actief op Twitter. Jaime, die in Amerika studeerde, is onder meer gestationeerd geweest in Irak en Afghanistan en werkte ook voor eurocommissaris Neelie Kroes in Brussel.

  Jaime en Viktória hebben voor Apeldoorn als plaats van hun huwelijk gekozen omdat de aanstaande bruid er is opgegroeid en de prins er veel herinneringen heeft. De huwelijksmis is in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming en het aansluitende feest is op Paleis Het Loo.

  Foto: Reinier RVDA

  12 augustus 2013 - 11:05