×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Irene wilde nooit koningin van Spanje worden

  Openhartig interview met prinses

  Prinses Irene zegt wat ze denkt, dus ze schuwt geen enkel onderwerp in Nova college tour, schrijft Vara's TV Magazine deze week. En dat blijkt ook uit het interview dat Twan Huys met haar deed.


  De prinses praat over rebellie, kritiek, natuur, religie en de aanslag die zij en haar toenmalige echtgenoot Carlos Hugo de Bourbon de Parme in 1975 overleefden. Meest bijzonder zijn de opmerkingen over de pogingen die zij en haar toenmalige echtgenoot deden om koning en koningin van Spanje te worden. Irene stelt nu dat het nooit echt de bedoeling is geweest om de Spaanse troon te bestijgen. Zij en haar echtgenoot wilden de Spaanse bevolking alleen een alternatief geven voor Juan Carlos en Sofia, die het uiteindelijk werden. Irene zegt in het interview ook dat ze er niet aan moet denken wat er gebeurd zou zijn, als zij wel koningin van Spanje was geworden.

  2 juni 2009 - 16:16