×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Intiem tv-portret prinses Máxima

  Eerste televisiegesprekje met Amalia, Alexia en Ariane

  Máxima wordt veertig, dat zal niemand ontgaan zijn, maar haar kinderen weten nog niet wat ze haar gaan geven. Gaat prinses Amalia, die elke week zakgeld krijgt, iets kopen of zelf iets maken? ‘Ik denk iets maken, want ik spaar al voor iets,’ moet Amalia bekennen aan verslaggeefster Dominique van der Heyde. Jongste dochter Ariane is enthousiast, zij gaat een schilderij maken. Amalia, even later: ‘Misschien kan ik iets kopen, maar dan is het wel heel erg zonde van mijn geld.’ Dat kunnen we de oudste dochter ook nog niet kwalijk nemen. Een bijzonder en allereerste interview met de drie jongste prinsesjes krijgen we te zien op de vooravond van Máxima’s 40ste verjaardag. De NOS zendt ‘Máxima, portret van een prinses’ van regisseur en samensteller Etienne Glebbeek maandag 16 mei om 20.30 op Nederland 1 uit.

  Nog altijd wordt het populairste lid van het koninklijk huis herinnerd aan de uitspraak dat de Nederlandse identiteit niet bestaat. ‘Ik wou Nederland een compliment maken,’ zegt Máxima. Het is een leermoment geweest voor de prinses. Hoewel Máxima blij is met de rol die ze vandaag de dag vervult, als vrouw van prins Willem-Alexander, als moeder van ‘drie fantastische dochters’ en als prinses, paste het prinses-worden aanvankelijk niet in het plaatje dat ze voor ogen had voordat ze Alexander leerde kennen. Maar vanaf nu gaat er niet meer zoveel voor haar veranderen. ‘Ik word geen staatshoofd,’ geeft ze toe en de geboren Argentijnse zal daarom eigenlijk dezelfde functie blijven vervullen als haar man eenmaal koning is. ‘Mensen samenbrengen, Nederland vertegenwoordigen, mensen aanmoedigen…’ Als Máxima zich even om de kinderen bekommert, spreekt haar man openhartig over zijn grote liefde. ‘Zij betekent alles voor mij,’ zegt Willem-Alexander. We zijn soulmates, beste vrienden, maatjes, maar uiteindelijk ook man en vrouw en ook ouders van drie fantastische kinderen.’ Wat haar dan zo bijzonder maakt? ‘Ze staat vierentwintig uur voor iedereen klaar. Dat doet ze voor mij, maar ook voor andere mensen. En dat doet ze dus ook voor Nederland, daarom ben ik zo trots op haar.

  12 mei 2011 - 18:30