×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Inkomen Máxima stijgt na 30 april flink

  Koningin Beatrix levert vele miljoenen in op inkomen

  Inkomen Máxima stijgt na 30 april flink

  Koning Willem-Alexander krijgt hetzelfde salaris en bedrag aan vergoedingen als zijn moeder. Dat maakte de RVD dinsdag bekend. Zijn salaris zal bestaan uit een A-component van € 825.000, dat staat voor zijn salaris en een B-component van € 4.408.000. Dat bedrag is voor personele en materiële kosten. Beatrix moet het met ruim 3,8 miljoen euro minder doen zodra zij prinses is. Ze zal ongetwijfeld na de verhuizing  naar Drakensteyn een veel kleinere hofhouding gaan voeren dan nu in Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch. Prinses Máxima stijgt ruim in haar inkomen, € 82.000 komt daar bovenop, waarmee het stijgt tot € 327.000. Voor de vergoedingen komt het bedrag op € 574.000 euro, wat neer komt op € 185.000 meer dan nu. Dat is nog altijd onder de €  947.000 die prinses Beatrix zal ontvangen.

  Alleen het staatshoofd, diens partner, het vorige staatshoofd met partner en de beoogde troonsopvolger met partner krijgen een uitkering in het Nederlandse koningshuis. Dat wordt na 30 april dus achtereenvolgens Willem-Alexander en Máxima en Beatrix. Prinses Amalia is nog geen 18 jaar en valt nog buiten de regeling.

  2 april 2013 - 17:42