×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ingehuldigd! Expositie op Paleis Het Loo

  Kroonjuwelen', japon, kostuum en mantel te zien

  Ingehuldigd! Expositie op Paleis Het Loo

  Het Loo is klaar voor de invasie. Het voorterrein is aangepast voor de verwachte toeloop op de tentoonstelling Inhuldiging! die dinsdag opent. Extra wc’s, een gewijzigde looproute door het paleismuseum, zonneschermen en bescherming tegen regen moeten de eventuele wachttijd vergemakkelijken. “We hebben geleerd van eerdere publiekstrekkers”, zegt conservator Paul Rem. En de lange rijen vorige week in Amsterdam, waar de Nieuwe Kerk 2 dagen met volle bloemenpracht was te bezichtigen, zijn in Apeldoorn ook in het draaiboek verwerkt.

  Bezoekers kunnen op Het Loo voor een keer via de staatsietrap naar boven. De trap heeft een zwarte bekleding gekregen en het licht is gedempt, zodat de indruk wordt gewekt van een gang naar een koninklijke schatkamer. De Audientiëkamer, al ingericht in de begintijd van het paleis onder koning-stadhouder Willem III, heeft het gewenste effect. De regalia schitteren als nooit tevoren. “Ze zijn ook bijna nooit te zien”, zegt Rem.

  Het museum moest eerst een degelijk beveiligingsplan voorleggen voordat er toestemming kwam om de inhuldigingstentoonstelling met alle waardevolle topstukken te mogen houden. Bij het opstellen en inrichten, zoals alles schikken op de credenstafel, werden geen pottenkijkers toegelaten. De tiara die koningin Máxima droeg, ontbreekt.

  6 mei 2013 - 16:26