×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Indonesische president zegt Staatsbezoek af

  De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono stelt zijn officiële bezoek aan ons land uit. Zo heeft de Indonesische regering premier Balkenende geïnformeerd, aldus The Jakarta Post. De Indonesische ambassadeur, Junus Effendi Habibie, heeft dit deze morgen ook aan BNR bevestigd. De Jakartaanse krant schrijft vandaag dat de reis is uitgesteld omdat Yudhoyono mogelijk wordt gearresteerd in ons land vanwege mensenrechtenschending en zware mishandeling. De president in ballingschap van de Republiek der Zuid-Molukken heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat, waarin de arrestatie van Yudhoyono wordt geëist.


  Yudhoyono zou samen met zijn vrouw komende nacht in ons land aankomen voor een bezoek tot en met vrijdag. Het bezoek is eerder al enkele jaren uitgesteld, ondermeer omdat de president niet met nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia op Schiphol mocht landen wegens veiligheidsvereisten.

  5 oktober 2010 - 10:57