×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Iñaki op de vlucht?

  Gezin prinses Cristina verhuist naar Genève

  Iñaki op de vlucht?

  De Spaanse prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín verhuizen nog deze maand met hun vier kinderen naar Genève. Dat heeft de doorgaans goed ingelichte krant ABC gemeld. Cristina is gevraagd om in de Zwitserse stad het werk te coördineren van de Fundación La Caixa, die veel te maken heeft met de in Genève gevestigde instellingen van de Verenigde Naties.


  Het paar houdt hun huis in Barcelona aan en Iñaki zal naar verwachting veel op en neer moeten reizen. Hij wordt nog steeds verdacht van het verduisteren van enkele miljoenen euro’s aan overheidsgelden en is vanwege het lopende rechterlijk onderzoek door koning Juan Carlos min of meer buiten de deur gezet. Hij is niet meer welkom bij officiële gelegenheden, is verwijderd van de koninklijke website en komt ook op familiefoto’s niet meer voor.

  Iñaki, die nog steeds claimt onschuldig te zijn, mag tijdens het onderzoek wel het land uit. Eerder dit jaar was er even sprake van dat hij in Qatar zou gaan werken, om daar het wereldkampioenschap handbal voor te bereiden. Urdangarín was professioneel handballer en won met Spanje ook een olympische medaille.

  Linkse politieke partijen hebben de verhuizing van het paar inmiddels al veroordeeld.

  2 augustus 2013 - 13:34