Placeholder

Iñaki op de vlucht?

De Spaanse prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín verhuizen nog deze maand met hun vier kinderen naar Genève. Dat heeft de doorgaans goed ingelichte krant ABC gemeld. Cristina is gevraagd om in de Zwitserse stad het werk te coördineren van de Fundación La Caixa, die veel te maken heeft met de in Genève gevestigde instellingen van de Verenigde Naties.

Het paar houdt hun huis in Barcelona aan en Iñaki zal naar verwachting veel op en neer moeten reizen. Hij wordt nog steeds verdacht van het verduisteren van enkele miljoenen euro’s aan overheidsgelden en is vanwege het lopende rechterlijk onderzoek door koning Juan Carlos min of meer buiten de deur gezet. Hij is niet meer welkom bij officiële gelegenheden, is verwijderd van de koninklijke website en komt ook op familiefoto’s niet meer voor.

Iñaki, die nog steeds claimt onschuldig te zijn, mag tijdens het onderzoek wel het land uit. Eerder dit jaar was er even sprake van dat hij in Qatar zou gaan werken, om daar het wereldkampioenschap handbal voor te bereiden. Urdangarín was professioneel handballer en won met Spanje ook een olympische medaille.

Linkse politieke partijen hebben de verhuizing van het paar inmiddels al veroordeeld.